31 joulukuuta 2017

Otti ja antoi

Hepsiksen uutishöpinät on uinuneet pitkään, mutta uudesta vuodesta lienee hyvä taas aloittaa. Säästetään siis pitkät jutut Facebookista jatkossa tänne.

Samalla on aika aloittaa uusi 365 sivun kirja ja laittaa vanhan kansi kiinni. Oppia menneestä ja jatkaa luottavaisin mielin uuteen. Mutta mitä 2017 kirja sitten sisälsi?

Se oli monesta osin samanlainen, kuin kaikki muutkin, iloa ja surua. Paljosta luopumista ja paljosta iloitsemista. Se on ollut myös HEPSIS huudien 30vuoden jälkeisen hevosvuosien ensimmäinen hevoseton vuosi. Iso muutos jota pienet ponit ovat isosti paikanneet.

Kaunisrannan Pauletta - pienen kimpan lainaponi, jossa mm. Ravintola Hullu Poni mukana, tukemassa ravinuorisotoimintaa
Se on ollut Pauskin vuosi. Vuoden olemme nyt kulkeneet yhteisiä kärrylenkkejä, tarhamatkoja ja aamuhörinöitä. On aina jännää kun uusi kaviokas tulee tiimiin, varsinkin meillä, jossa kantaporukka on vahva ja vankka eikä kaviokavereistakaan juuri luovuta. Edelleen on vaikea ajatella, että asiaan tulisi  muutosta... 😉

Se on ollut suurien muutosten vuosi, sinnikkäästi ja pitkään on pyristelty kohti haaveita. Yli 10 vuoden välityöetappi hevosmaailmasta vaihtui takaisin siihen, joka tuntuu omalta. Siihen joka on paljon enemmän kuin työ. Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto Ry otti alueemme ravinuorisotoiminnan kehittämishankkeesta PONIPOWERII!:sta kiinni ja me saimme ponipoppoon kanssa mahdollisuuden olla mukana kehittämässä ravinuorisotoimintaa eteenpäin. Loppuvuonna kaiken vielä kruunasi Suomen Hippos Ry:n sinetti raviponikoulutoiminnallemme. Vihdoin oikeasti virallista ja torellista!


Comsu ja Camilla sekä voittokukat!
Se on ollut pientä hauskaa juhlaa, kun Comsu kipitteli hyvän mielen harjoitusraveissa maaliin ensimmäisenä. Pitkän työn ja sinnikään yrittämisen jälkeen yksi nuorista treenareistaan pääsi vihdoin kaartamaan voittajaesittelyyn ja hakemaan kukat aplodien saattelemana. Vaikka Comsusta ei sitä kilparatojen kiitäjää saatu, toivoin että edes yhden kerran. Edes yhden kerran palkintojen jakoon jonkun junnuistaan veisi. Näin sekin pieni toive sitten toteutui. Ei virallisesti mutta elämyksellisesti!

Se on ollut vanhan kivijalkakaksikkomme, Leffin ja Docken vuosi. Ponikaksikon, jotka ovat olleet jo aikanaan aloittamassa ja taas uudelleen rakentamassa ravinuorisotoimintaa. Se on ollut Leffin 20 vuotisjuhlaa joka jatkuu tulevana vuonna Docken vastaavina pyöreinä vuosina. Korvaamaton kaksikko, joka toivottavasti jaksaa vielä pitkään, monta pientä ja suurempaa ponifania opastaa raviponiharrastuksen maailmaan.

Se on ollut monien uusien ystävien ja vanhojen tuttujen vuosi, paljon uusia lapsia ja nuoria on saatu poneja rapsuttelemaan, hoitamaan ja ajelemaan. Pieniä ja suuria, kokeneita konkareita ja aloittelevia tähtiä. Vanhoja tuttuja on löydetty uudelleen ja paljon on yhdessä päästy rakentamaan.

Paljon on siis saatu, mutta liian paljosta on jouduttu myös luopumaan, kuten viimekin vuonna. Vajaa vuosi sitten tallin ehdottomasti ikiaikojen paras laumavahti ja tärkeä koiraystävä Tara siirtyi äkillisen sairauden viemänä suojelusenkelikaartiimme eikä sitä loputonta ikävää tasoita mikään. Se on ja pysyy. Tassunjälkiä kanssamme jatkamaan saatiin kuitenkin tiimimme uusin jäsen "Penni", joka pitää Kiran kanssa HEPSIS huudien koiramaista osaa valtavalla pentukoiran energialla yllä.

Maailman paras lauma- ja tallivahti Tara.💖
Kira ja uusi pieni ystävämme Penni


Tänään, vuoden viimeisenä päivänä, Anna, Silja ja Mari kävivät ajamassa vuoden viimeiset ponitreenit, kivaa oli! Tähän on hyvä alkaa lopettelemaan ja uutta vuotta odottamaan. Ponit on sisällä syömässä, radio päällä ja ikkunat peitettynä. Täällä on rauhallista vuotta vaihtaa.

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja tukijoille jotka olette olleet mukana näitä sivuja kirjoittamassa. Ilman teitä meidän ei olisi mahdollista tätä toimintaa näin tehdä ja kehittää.

Kiitos Ponihetkisläisille ja ponikoululaisille, ilman teitä ei olisi Hepsispoppoon ponikoulua! Kiitos VS-Poniraviliiga että uusi vuosi alkaa teidänkin kanssa. Kiitos Team Papulilaiset, kokonaisuudessaan.

Uuteen vuoteen lähdetään toiveikkain mielin, pidetäänhän yhdessä yllä se, mitä ollaan yhdessä rakennettu ja mennään kohti uusia ponimaisia puuhia!

Oikein hyvää alkavaa vuotta 2018!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti