20 helmikuuta 2018

Vuoden ystävä

RAVIPONIHENKINEN YSTÄVÄNPÄIVÄ RUSKOLLA

Mikä onkaan parempi ystävä, kuin pörröinen pieni poni, joka lämmittää paksun harjansa alla pienet sormet ja kuuntelee karvaiset korvat höröllä päivän puuhat. Kaveri joka odottaa aina hoitajaansa ja tarjoaa arjen hulinan keskelle kiireetöntä aikaansa.

Halusimme tuoda uusille lapsille ja nuorille tutuksi osaltamme tätä hienoa harrastustamme ja niinpä Raviponi Ystäväksi - päivää vietettiin HEPSIS Teamin raviponikoululla 17.2. talvisessa pakkassäässä. Paikalle saapui reilu kymmenkunta innostunutta ponien ystävää ja aloitimme raviponiharrastukseen tutustumisen ponien hoidolla, valjastuksella ja ajolenkillä, jossa jokainen halukas pääsi kokeilemaan ponin ohjastamista.

Kentällä oli myös vapaasti testattavana keppiponien oma esterata ja kodan lämmössä ajon päätteeksi oli hyvä hörppiä kuppi kuumaa.

Päivän loppuun vietettiin myös pieni teemaan sopiva juhlava hetki, kun Turun raviradan, Varsinais-Suomen ravinuorien jäsenistä valittiin myös oma Vuoden 2017 Ystävä. Tänä vuonna VS-Ravinuorien palkinnon sai Anna Lähteenmäki, ja hänet palkittiin Suomen Hippoksen Hevoset Kaivarissa 100e stipendillä sekä kunniakirjalla!

Anna on 14vuotias kaarinalainen reipas raviponiharrastaja, joka on muutaman vuoden ajan ollut tiimissämme ja ravinuoriemme jäsenenä mukana raviponiharrastuksen menossa. Hän kierteli mukanamme viime kesän Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto Ry:n PONIPOWERII! -hankkeen tiimoilta yleisötapahtumissa tuomassa raviponiharrastusta nuorille tutuksi, ja lähestyi reippaasti tuntemattomiakin lajista kertoen. Anna hoitaa ponit täsmällisesti ja huolella. Raviponien lisäksi hän harrastaa ratsastusta ja on hyvin motivoitunut kehittymään ja oppimaan uutta.

Palkitseminen tuli Annalle täytenä yllätyksenä.
- “Tosi hyvät fiilikset! Tuntui kivalta saada tällainen palkinto, enkä osannut yhtään odottaa sitä just mulle! Uskon että tämä palkinto motivoi kaikkia ravinuoria jatkossakin jatkamaan harrastusta hyvässä hengessä. Muutenki tosi kiva idea!” Kertoi Anna ensiajatuksiaan palkitsemisen jälkeen.
Raviponiurheilussa on parasta ponit ja niiden kanssa oleminen. Sekä treenaaminen ja hyvät tyypit.” Muille nuorille Annan terveiset olivat, että kannattaa olla reippaana tekemässä ja puhua rohkeasti uusille ihmisille, sekä nauttia poneista ja toimia niiden kanssa hyvällä hengellä. Ja pitää uskoa itseensä!

Päivä oli kiva, paikalla oli reippaita ja innostuneita poninuoria Ruskon, Nousiaisten ja jopa Helsingistä asti kyläileviä vieraita, alken 6vuotiaasta ylöspäin. Mieleenpainuvin kommentti kokonaisuudessaan hienosta ja kivasta päivästä taisi olla 6vuotiaan päättäväinen kommentti ponin ohjista; “
Minusta tulee isona ponikoulun opettaja!”


Lämmin kiitos kaikille osallistuneille, nähdään taas, raviponien merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti